Központ alakult az állatok védelméért az Állatorvostudományi Egyetem égisze alatt

Központ alakult az állatok védelméért az Állatorvostudományi Egyetem égisze alatt

Vetter Szilvia, az Állatvédelmi Központ vezetője tollából a részletekről itt lehet olvasni:

https://www.facebook.com/drvetterszilvia/photos/pcb.240386887645688/240385727645804/

“MEGALAKULTUNK!
 
Minden állatszerető embernek örömhírt jelenthetek be: új szervezeti egység jött létre a nagyon nagy hagyományokkal és nemzetközi elismertséggel rendelkező budapesti Állatorvostudományi Egyetemen, méghozzá egy olyan szervezeti egység, amely az állatvédelem hazai fejlesztéséért küzd.
 
2016 óta dolgozom az Állatorvostudományi Egyetemen, most pedig minden eddiginél nagyobb kihívás vár rám. Igyekszem neki legjobb tudásom szerint megfelelni!
 
Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ (röviden ÁTE Állatvédelmi Központ) az Állatorvostudományi Egyetem új szervezeti egységeként 2021. január elsején kezdte meg működését. Feladata, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem elméletének és gyakorlatának, segítve mind az állatvédelemmel kapcsolatos állami döntések meghozatalát, mind a terepen dolgozó állatorvosokat és állatvédőket. A Központ egy hiánypótló tudásbázis, amely nem csupán az állatorvosképzésben biztosítja a korszerű állatvédelmi ismereteket átadását, hanem a nem állatorvos szakembereknek, civileknek is szervez képzéseket, szakmai napokat. Vállalkozik továbbá a legújabb állatvédelmi kutatási eredmények közérthető nagyközönségi kommunikációjára is.
 
A Központ létrehozatalát sajtótájékoztató keretében jelentette be Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora,

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos és dr. Vetter Szilvia PhD., az ÁTE Állatvédelmi Központ vezetője.
 
Kedveljetek, kövessetek bennünket:

 
Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ
 
Hamarosan újabb lépésekről számolok be Nektek!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.