Fecskék…

2024 05. 11.  keltezéssel,  írta:

Tisztelt Tőzsér Judit!

A segítségüket szeretném sürgősen kérni fecske ügyben. Esztergomban lakunk és a férjemmel évek óta hétvégén a Bazilikához sétálunk. Minden évben jönnek a fecskék és ott költenek a bazilikára rakott fészkeikben.

Tatarozzák folyamatosan a bazilikát és most kezdik felállványozni azt az oldalt ahol fészkelnek a kismadarak. Félek, hogy le fogják verni a fészkeket fiókástól .Azért gondolom ,hogy nem fogják kímélni mert a szlovák oldal felé már lehálózták a rozettákat és vele együtt a fészkeket és rossz volt látni, hogy megérkeztek a madarak és azokba a fészkekbe nem tudtak beköltözni, csak kapaszkodtak a hálón. Biztosan építenek újat de félek, hogy leverik. Ha idén esetleg ki tudják költeni a fiókáikat, jövőre is jönnek és esetleg nem lesznek fészkeik. Évtizedek óta költenek és idén hálózták le a díszeket. Nagyon sok fecskéről van szó és eddig békében voltak. Kérem sürgős segítségüket. Köszönöm ……. esztergomi lakos.


Tisztelt bejelentő!

Megértem aggodalmát! Ez ügyben Ovádi Péter Kormánybiztos úr titkárságával felvettem a kapcsolatot. Beszéltek is  az Esztergom-i Jegyzővel, aki megígérte utána jár és megmenti a madarakat!

Addig is kérem szíves türelmét!

Üdvözlettel,

Tőzsér Judit
Elnök
MÁOSZ
www.maosz.hu
elnok@maosz.hu

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.