Új rendelet az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer (FELIR) működéséről

Tagszervezetek figyelem!

2020. december 14.én rendelet módosítás történt a NÉBIH-nél, ami érinti az állatmenhelyeket is. A rendelet kimondja, hogy akik FELIR azonosító köteles tevékenységet végeznek, azoknak kötelező a tevékenység végzéséhez FELIR azonosítóval rendelkezniük, nyilvántartásba vétel céljából. Az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer működéséről szóló 578/2020. kormányrendelet a  Magyar Közlöny 2020. évi 278. számában lehet olvasni. (Nekünk ebből a 6. oldalon a 20-as pont az érdekes)

Itt a FELIR regisztráció ügyintézéshez szükséges link:

https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/ugykatalogus/ugyleiras/F0001-S0051-U0005

2021. április 1-től ugyanis a kedvtelésből tartott állatok forgalomba hozatalát csak FELIR azonosítóval rendelkező ügyfél folytathat, tehát az örökbeadást folytató, állatmenhelyet üzemeltető állatvédelmi civil szervezeteknek is, a helyileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szervnél be kell jelenteniük FELIR azonosító szám köteles tevékenységüket. “Kedvtelésből tartott állatok forgalomba hozatalának regisztrációja (üzlet nélkül)” tevékenységre kell klikkelni.

Nem kell megijedni az ügyintézéstől, pár klikk az egész, a mi biztonságunkat is szolgálja és az állatmenhelyeknek ingyenes a regisztrációs szám megszerzése.

Kérem, hogy azok, akik állatmenhelyet üzemeltetnek, töltsék ki a linken a regisztrációt!

Azoknak az állatvédelmi civil szervezeteknek, akik nem üzemeltetnek menhelyet, azoknak ez most nem kötelező, de az volna a jó, ha valamennyi állattartó hely láthatóvá válna a NÉBIH részére, ezért aki még nem tette meg, az vegye fel a kapcsolatot a helyileg illetékes NÉBIH-hel és jelentse be a nagylétszámú állattartó helyét.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.