Energiát az állatvédelembe! – Együttműködés az Astrasun és a MÁOSZ között

Napelemes rendszer az állatokért pályázat lebonyolítására kötött együttműködési megállapodást az Astrasun Csoport és a Magyar Állatvédők Országos Szervezete.

A hazai megújuló energia piac feltörekvő szereplője, az Astrasun Csoport, valamint a honi állatvédelem közel 100 partnerszervezettel rendelkező ernyőszervezete, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ) szakmai együttműködési megállapodást kötött egy, a fenntarthatóságot és az állatvédelmet szem előtt tartó pályázat lebonyolítására. Az „Astrasun napelemes rendszerek az állatokért” pályázaton állatvédő, állatmentő szervezetek nyerhetnek el vissza nem térítendő támogatásként háztartási méretű (max. 3 kWp) komplett napelemes rendszereket – 2020 októbertől egy éven keresztül 3-5 db áll rendelkezésre –, melyek az adott szervezet telephelyén (pl. menhely) használhatók fel. Az elnyerhető napelemes rendszer nemcsak a megfelelő mennyiségű napelem paneleket, invertert, rögzítő elemeket és kábeleket foglalja magába, hanem a tervezési-engedélyeztetési dokumentációt is.

A MÁOSZ nemcsak a pályázat terjesztésében nyújt segítséget, hanem képviseli az állatvédelem szakmai szempontjait az elbírálás során.

A pályázat – amit részben az Állatok Világnapja (október 4.) dátumához igazítottak már elérhető az Astrasun oldalán:

Az Astrasun nem először siet a hazai állatvédelem megsegítésére. Tavasszal a koronavírus okozta vészhelyzetben 1 millió forintos tápadománnyal támogatott MÁOSZ tagszervezetek gondozásában lévő gazdátlan árva állatokat.

Ezúttal pedig napelemes rendszerekkel segíti a hazai állatvédő szervezeteket.

Hálásan köszönjük Astrasun! ❤️🤗