Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult

Bővebb leírás:

https://kormany.hu/hirek/allatvedelmi-tarsadalmi-parbeszed-indult

‼️ Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják a lakosság véleményét ‼️
 
A kérdőívet vasárnaptól egy hónapon át lehet kitölteni az
oldalon.
 
A hírt Nagy István agrárminiszter, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos jelentették be vasárnap délelőtt, a Noéban tartott sajtótájékoztatón.
A felmérés 13 kérdést tartalmaz, két fő gondolati kör mentén épül fel: az első az állatvédelemhez kapcsolódó jogszabályi környezet, a második pedig a felelős állattartás helyzete. A témák egyaránt érintik a társállatok és a gazdasági haszonállatok helyzetét. A felelős állattartáshoz kapcsolódóan kíváncsiak a lakosság véleményére a civil szervezetek támogatási rendszerével, az oktatással, a kóbor állatok helyzetével, a bántalmazást elszenvedő haszonállatokkal kapcsolatban is. A jogszabályi környezet felülvizsgálatával kapcsolatban várják a véleményeket a nem megfelelő állattartással szembeni fellépésről, az állatkínzás büntetéséről, a tiltott állatviadal szabályainak szigorításáról, a pirotechnikai eszközök használatáról és cirkuszi vadállatok helyzetéről is.
 
Reméljük mindez annak a változásnak az első markáns lépése, mely már évtizedek óta váratott magára és mára halaszthatatlanná vált!
 
‼️ Arra kérünk mi is mindenkit, hogy töltse ki az online kérdőívet, mondja el a véleményét, segítse a változásokat‼️
 
⚠️A kérdőívet egy hónapon át lehet kitölteni az
oldalon.⚠️

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.