Nagykorpádi kutyán segítettünk….

Segítségkérő levelet kaptunk, egy a lakásban magára maradt kutyusról….

2023. 09. 23. 16:12 keltezéssel, H… H… írta:

Tisztelt Hölgyem!

Nagykorpádon egy házba 2 hete be van zárva egy kutya senki nem viszi el. Rossz hallgatni, hogy szenved a kutya bent egyedül, ráadásul én 12 órában dolgozom nem tudok pihenni tőle. A gazdája korházba került, onnan otthonba viszik, meddig kell ennek a szegény állatnak itt szenvednie, miért nem viszik el menhelyre. Hol van itt az állat védelem?


Tisztelt Bejelentő!

Bejelentésével kapcsolatban intézkednék, de ahhoz több információ kellene, mivel a lakásba mi csak rendőrséggel tudnánk bemenni, ez nem úgy van, hogy oda megy az állatvédő és bemegy és elviszi a kutyát jobb helyre. Lakik-e ott valaki, eteti-e valaki rokon, vagy ismerős a kutyát, mert két hetet az a kutya se bírna ki élelem és víz nélkül.

Lenne egy kérdésem, az Önkormányzatnál bejelentette, vagy Jegyzőnek a két hét alatt a kutya ügyét?, ha igen, nem intézkedtek?

Tisztelettel kérem, ha mód és lehetősége van a tulajdonos nevét, elérhetőségét legyen szíves megküldeni és az Önét is, mivel több száz km-ről mennénk és ne rossz címre menjünk, érdeklődni tudjunk.

Kérem higgye el, mi tudjuk mi az állatvédelem, nap mint nap hasonló esetekkel szembesülünk, így kérem tájékoztasson, hogy a Jegyzőnek mikor jelentette be az ügyet és mit intéztek a kutya ügyében, mivel a 2022.01.01-én életbe lépett 785/2021. (XII.27.) Kormányrendelet kimondja az Állatvédelmi törvény értelmében ha nincs az Önkormányzatnak ebrendészete, úgy kötelező egy üzemelő ebrendészettel megállapodást kötnie ezen tevékenységek elvégzésére, így az Önkormányzat a legközelebbi ebrendészetet és a rendőrséget értesíti és kimennek megnézni a kutyát, mi a valós helyzet vele, ha fenn áll a szóban forgó helyzet és valós a bejelentés, akkor biztos azonnal intézkednek.

Köszönettel a bejelentését!

Tisztelettel,

Tőzsér Judit
Elnök
Magyar Állatvédők Országos Szervezete Egyesület
www.maosz.hu
elnok@maosz.hu


2023 09 29 

Elmentünk hogy elhozzuk a kutyust, nem volt egyszerű megfogni be bújt ágy alá meg ahova csak tudott, menekült. Ismerte a befogó botot is ügyesen kibújt mindig,                    kb 15 percnyi próbálkozás után eredménnyel jártunk és sikerült megfogni.

Néhány helyszíni fotó….

 

Megérkeztünk a Mentsvár az Állatokért  Alapítvány telephelyére  ahol  a Karatén letelte után gazdikereső lesz…

Ismerkedem az új otthonommal….

 


Feladó: ………@gmail.com>
Dátum: 2023. október 21. 10:29:33 CEST
Címzett: 

Tárgy: Köszönöm szépen, hogy eljöttek olyan messzitől Nagykorpádra, a kutyáért ami több hete be volt zárva. Nagyon hálás vagyok érte. Ha kérhetnék a néninek régi gazdájának egy képet azt megköszönném. Köszönöm szépen!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.