Bejelentés…

3., Bejelentés


Állatmentés 2 felnőtt és 2 kiskutya sorsa
2024.01.30.

Tisztelt Jegyző Úr!
Köszönöm a feljegyzést és a tájékoztatást!
Sajnos maradéktalanul nem vagyok  megelégedve a látottakkal, mert a gazda nem faházat rakott  a kutya fekhelyének, ahogyan azt Ön kérte.

  

Sajnos a műanyag  ház ugyanolyan hideg, mivel a műanyag és nem szigetel, mint a betongyűrű vagy a vashordó.
Éppen ezért, ha a kutya házát kicserélnék, megköszönném, de addig is kérem, kötelezzék a tulajdonost  a szalmázásra! 

Köszönöm az együttműködésüket!

Üdvözlettel, 

Tőzsér Judit
Elnök 
Magyar Állatvédők  Országos Szervezete Egyesület (MÁOSZ)

 

2., Bejelentés

Állatmentés 2 felnőtt és 2 kiskutya sorsa
2024.01.30.

S……………….. Jegyző válasz

Tisztelt Elnök Asszony! 

Mellékelem a telefonban jelzett dokumentumokat.

Tárgy: lakossági bejelentés kutyával kapcsolatban

 

FELJEGYZÉS

  1. február 23. napon a MÁOSZ elnöke Tőzsér Judit hatóságunkat tájékoztatta, hogy a S………, K utca ….. szám alatti ingatlan udvarában egy eb van rossz körülmények között tartva.
  2. január 24. 13 óra 00 perckor az ingatlannál bejelentkezés nélkül megjelentem és felvettem a kapcsolatot ….. ott lakóval, aki kérdésemre elmondta, hogy az előző fekete-fehér kutyájuk elpusztult és ez az egy eb maradt náluk, ami az övéké pontosan a testvére tulajdonát képezi de édesanyja gondozza.

Kb. 3 méteres láncon volt karabiner nélkül kikötve egy spániel jellegű kutya, vas hordó a háza amiben száraz rongyot és szalma maradványát láttam. Előtte a táljában friss élet maradék volt kirakva, vize külön tálban volt. Nem vékony testalkatú, a szőre rendezett volt, külsérelmi nyomokat nem láttam rajta, amikor megsimogattam nyugodt volt.

A lánc meg volt csavarodva a karabiner hiánya miatt, mozgás tere a nagy mértékű rendetlenség miatt nem volt.

V…….-vel közöltem, hogy 2024. január 26. napon a reggeli órákban felkeresem és ellenöröm az alábbi dolgokat a kutya tartásával kapcsolatban:

Meleg fa ház megléte, amit szalmával ki kell bélelni, futólánc felszerelése, nagy mozgástér biztosításához illetve a kulturált környezetben való tartás a szemét eltakarítása a kutya környezetéből.

A helyszínen 3 db fényképfelvétel készült.

S………………………, 2024. január 25.

 

Bejelentés
Állatmentés 2 felnőtt és 2 kiskutya sorsa
2024.01.22.

 

Tisztelt Elnök Asszony!

Bejelentést szeretnék tenni arról, hogy a BTK 244. § (1) (a) paragrafusát megsértve állatkínzás történik a S……………….., K.. utca…-számú ingatlanban.

Ezt kívánom alátámasztani a következő leírt információkkal.

Több hónapja, legalább 2023.09.hó óta a város azon környékén lakó emberek, a következő embert próbáló helyzettel szembesültek.
Két felnőtt nőstény kutya, két kiskutya, olyan körülmények között voltak tartva, mely semmi és senkihez nem méltóak.
Az egyik (fehér) kutya ellett. Ezt követően csontra lefogyott. A két megszületett kiskutyát, és a többi másik nőstény állatot gazdája nem etette.
Az arra járó emberek, az állatokat megsajnálva, ha lehetőség nyílt rá, néhány szelet kenyeret bedobva táplálták az állatokat. Ez a folyamat már sokadig hónapja tart.
Hiába az emberek jó szándéka, mindez kevésnek bizonyult. Ugyanis az állatoknak nem volt hová lehetőségük elhúzódni. A fehér kutya, a kölykeivel ugyan el volt engedve, de mivel nem volt ól ahová elhúzódjanak a hideg miatt, az anya (fehér) kutya minden bizonnyal megfázott, és karácsony környékén elpusztult. Teteme több napig látható volt az udvarban, az arra járók emberek számára.  
A kiskutyák egyik pillanatról a másikra ezt követően eltűntek.
A másik megmaradt nőstény kutya, melynek kimentésén fáradozóm. Nagyjából fél méteres láncon tartva, szinte mindennap feltekeredve, a bőrét felvágva lóg egy kis láncon. Időközben város lakói egy hordót helyeztek el mellé, hogy legalább esélye legyen arra, hogy az eső elől elhúzódjon.
Mint kiderült ez a nőstény kutya is elleni készült. Hónapok óta a hordó mellett volt, és mikor már látták, hogy elleni készül hátra kötötték.
Az állat onnan bár távolról, számunkra a városlakók számára látható. Az ellés bekövetkezett. Nem tudott a Neki kitett ólban megelleni. Így kénytelen volt a szabad ég alatt megelleni. A kiskutyák minden valószínűség szerint a következő napra megfagytak és elpusztultak.
Messziről látható volt, hogy az elpusztult kisállatok tetemei legalább, egy hétig ott voltak az anyaállat mellett.
Ma már eltűntetek onnan a tetemek. A megmaradt nőstény kutya mindennap fel van csavarodva egy mogyoró fa vesszőre. Jelenleg is, ki van téve a hidegnek, hónak, esőnek.

Arra szeretném kérni Önöket, bejelentésemet kezeljék névtelenül, és bizalmasan. Az esetet először 2023. november végén jeleztem a Jegyző felé, illetve az Állattartással foglalkozó Osztály felé. Több alkalommal felkerestem Őket telefonon, hogy történt e érdemi változás. Azzal nyugtattak utána járnak, és intézkednek az állatok ügyében.

Senkit nem kívánok ezen levelemmel bántani, esetleg vádaskodni, ítélkezni felette. Kizárólagos célom, hogy az egy megmaradt nőstény kutyát, kiemelhessem abból az élethelyzetből, mielőtt Ő is elpusztulna.
Minden hivatalos hatóságot megkerestem, azonban eddig süket fülekre talált a kérésem, beleértve a NÉBIH-et is.
Emberileg, és szakmailag mindent igyekeztem megtenni, az Én kezem idáig ért el.

Arra kérem Önöket, hogy segítsenek ebben az ügyben Nekem.

Köszönettel:

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.