Horror gödrök Magyarországon – Horror-holes in Hungary

Horror gödrök Magyarországon

(english follows hungarian)

Több, mint 100 halott kutya tetemét találták meg egy tömegsírhoz hasonló gödörben Hajdúsámson külterületén, Debrecen közelében múlt hétvégén. A Speciális Állatmentő Egység egyik alapító tagja azt mondta, hogy az előzetes szakértői vélemények szerint a kutyák traumatikus sérülésekbe halhattak meg, tehát halálra verték őket.

A www.debreciner.hu újságírója, a rendőrséggel és állatvédőkkel ment a helyszínre. Mindenfelé szétszórva koponyacsontokat és egyéb csontokat találtak az erdős, elhagyatott részen.

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány először azt hitte, hogy lelőtték a kutyákat, mert vérfoltokat is találtak, viszont a későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a kutyákat agyonverték, olyan erővel ütötték meg őket, amibe belehaltak.

A kihantolás közben az állatvédők bálamadzagokat, fojtó hurkokat találtak a maradványok körül. Az állatvédők több állat tetemét zsákokban találták meg, köztük kölyök kutyákét és cicákét is.

A hatóságok szerint ez egy önkormányzati terület, de senki nem tud semmit a horror gödrökről. A helyiek azt beszélik egymást közt, hogy így intézi el a helyi önkormányzat a kóbor kutyákat. Az állatvédők elmondták, hogy a terület tele van elszórt csontokkal, ezért elképzelhető, hogy több ilyen horror gödör is lehet még, szóval egyelőre a végleges létszámát a halott kutyáknak még csak megbecsülni sem lehet.

A rendőrség nyomozást rendelt el.

Bővebben:

https://24.hu/belfold/2020/02/17/hajdusamson-agyonvert-kutyak-godor/   

Bővebben:

https://www.debreciner.hu/cikk/2184_kutyatetemek_sokasaga_hajdusamson_kulteruleten_es_oket

A MÁOSZ nyilatkozata az üggyel kapcsolatban:

Az ilyen és ehhez hasonló állatkínzások, állatbántalmazások mind-mind onnan eredhetnek, hogy a túlszaporodott kóborállatokat egyszerűen hajlamosak szemétnek kezelni. Ezekkel a szörnyűséges, életellenes rémtettekkel, állatkínzásokkal egy olyan folyamat zajlik éppen Magyarországon, ami a társadalom mentális megbetegedéséhez vezethet. Jó volna, ha a döntéshozók belátnák végre a nyilvánvalót és elkezdődhetne végre az országos kisállat-ivartalanítási program, megvalósulhatna egy új nemzeti ebrendészeti stratégia, mert egészen addig ez itt egy földi pokoljárás a kóbor állatoknak és velük együtt az állatbarátoknak is.

***ENGLISH VERSION***

Horror-holes in Hungary

More than a hundred dead dogs have been found in a big hole, as a mass grave in the outskirts of Hajdusamson, near city Debrecen – Hungary, on last weekend. One of the founding members of the Specialis Allatmento Egyseg said the primary expert opinion that dogs may have died from traumatic injuries: the dogs were beaten to death.

The journalists (www.debreciner.hu) went there with the police and with animal trust people. They did found skulls and other bones scattered almost everywhere.

The Orszagos Allatvedorseg Alapitvany thought at first, that the dogs had been shot because they found blood spots, but later examination of the dead bodies revealed that the dogs were slaughtered with the force what killed them.

During the digging the animal welfarists found strings and choke loops around the remains. The animal welfarists found severall dead dog bodies in sacks, also puppies and cats.

According to the authorities, this is a municipal area, but nobody knows anything about the horror holes. The local people talking about thats the way how the local authority of Hajdusamson treats the stray animal problem. The animal welfarists said, the forest is full of bones and skulls, therefore it can be assumed that there are further horror-holes, so the final number cannot even be estimated yet.

Police investigating the case.

Read more:

https://24.hu/belfold/2020/02/17/hajdusamson-agyonvert-kutyak-godor/

Read more:

https://www.debreciner.hu/cikk/2184_kutyatetemek_sokasaga_hajdusamson_kulteruleten_es_oket

Statement of MAOSZ:

Such an animal cruelty and animal abuse cases like this could all come from the fact that the overpopulated stray animals simply tend to be treated as rubbish in Hungary. These horrific atrocities against living creatures, the animal cruelties could lead to mental sickness of society. It would be good if the decision-makers finally see the obvious solution, to run a national pet neutering program to reduce the number of the straynanimals and creat a new strategy of the hungarian city pound system. Because until then this is a terrestrial hell for stray animals and for animal friends too.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.