Szolgálja a közpénz, a köz érdekét!

Az a politikai hatalom, amelyik még az ártatlan, kóbor, gazdátlan állatoknak szánt pénzt is képes ellopni, az minden aljasságra képes.  Ez elfogadhatatlan. Elég volt!

10 éve változatlanul térdig járunk a kóborállatokban és az ebből is fakadó állatkínzásokban Magyarországon, mindez évente 4 milliárd forintjába kerül az adófizető állampolgároknak. 10 éve hiába kérünk, javasolunk bármit, nem történik semmi. Budapestet és néhány települést leszámítva a kóborállathelyzet különösen válságos az országban.

Nincs férőhely. 40x több kóbor kutya van, mint ahány férőhely az országban. Köztük olyan férőhelyek is, amelyek már disznóólnak sem volnának valók, mégis átlagosan, 2 millió forintba kerül egy férőhely, az adófizetők pénzéből.

Ma Magyarország utcáin kb. 80 ezer ivaros kutya kóborol és folyamatosan szaporodik. Ők mind az állam tulajdona, az állam felelőssége. További kb. 400 ezer kutya él rossz tartási körülmények között. És a kóbormacskákról még nem is beszélve…A kormány mégsem csinál semmit, nem ivartalaníttatja a kóbor állományt, nem teszi non-profittá a területet és nem korszerűsíti az ebrendészeti ellátórendszert. Az állam az ország legfelelőtlenebb állattartója. Így nem is csoda, hogy sok a felelőtlen állattartó és sok az állatkínzás is.

80 menhelynek jár 45 millió forint, de egy veszprémi seholnincs szervezetnek meg 500 millió forint jut.

Diadalittasan bejelentik, hogy védik a húsevő prémes állatokat, amiből nincs is itthon, mindeközben a növényevő prémes állatok (pl. csincsilla) tízezrei szenvednek prémtelepeken. Ők szorulnak igazán segítségre, nem a húsevő prémes állatok.

Konzerválják a trágyadombot, mert ebből jó üzletet csinálnak. A kormány kamu állatvédőket állít maga mellé, akikkel legalizálni tudja a közpénzszivattyút. Ez ártatlan állatok tízezreinek az életébe kerülhet évente. Mindemellett a legtöbb állatvédő pedig csak csendben menti az állatokat és méltatlan körülmények között küszködnek.

Az ország fősintérének tartott Alphavet Kft-t, úgy állatják be, mint az ország főállatvédőjét. Stb., stb., és még hosszan lehetne sorolni.

Itt már tényleg nincs hova süllyedni. Ez a legalja! Elég volt!

Az már önmagában nagyon elkeserítő, hogy a kormányban már nagyon sokan csalódtak, sőt az összeomlás szélén állnak egyes társadalmi szférák, de az, hogy még az ártatlan, kóbor, gazdátlan állatok élete sem számít, csak a hatalom, az már több, mint sok.

Súlyos morális válságban van az ország, amiért a teljes politikai elit felelős. Mi, állampolgárok viszont a saját jövőnkért, a gyermekeink jövőjéért vagyunk felelősek. Állatbarát és nem állatbarát érdeke egyaránt, hogy ne legyen kóborállat, hogy ne legyen állatkínzás, hogy a közpénz eljusson a céljába. Gyermekeinknek nekünk kell értelmezhető jövőt adni.

Ami itt, ma ebben az országban megy, az már minden tűréshatáron átmegy. Ezt nem fogadom el.

Ezért polgári kezdeményezést indítok útjának egy tisztességes Magyarországért.

A polgári kezdeményezés célja, hogy a közpénz a köz érdekében legyen felhasználva, ne magánérdekeket szolgáljon.

Szeretném elősegíteni, hogy egyesüljenek azok a társadalmi erők (civil emberek, szervezetek, társadalmi szervezetek stb) Magyarországon, akik az ilyen és ehhez hasonló disznóságokat szintén nem fogadják el.

Hozzáteszem nem vagyok sem hazaáruló, sem spekuláns, sem bajkeverő, sem csaló, sem béraktivista, sem hazug, sem külföldi konszern, sem belföldi oligarcha, sem kutyaszaporító, sem kutyakereskedő, sem Soros-bérenc, sem nem tudom miket fognak még rámsütni.

Egy társadalmi munkát végző magyar anya vagyok. Szeretem a hazámat. Szeretem a kutyákat. Nem fogok szomorkodva kivándorolni a hazámból. Itt születtem, ez a szülőföldem, magyar az anyanyelvem, ez az otthonom.

2020.11.30., Budapest

 

Mészáros Gabriella

elnök

Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.