Rendkívüli jogrend – rendkívüli kutyasétáltatás

A kormány tervezett, újabb intézkedései (ha a parlament kedden elfogadja a rendkívüli jogrendről szóló javaslatot) a többi közt a kutyasétáltatásra is hatással lesznek.
 
❗️ Kijárási tilalom lép életbe este 20 óra és hajnali 5 óra között. Este 8-ra tehát haza kell érni – kivételt jelent a munkavégzés és a rendkívüli esetek.
 
Pontosan tudjuk, hogy milyen hátrányokat és nehézségeket jelenthetnek kutyusnak-gazdinak, ha este 8 és hajnal 5 óra közt nem mehetnek a szokásos sétájukra a következő 30 napban, de mindenképpen ki kell bírnunk és a szabályokat be kell tartanunk.
A kórság elleni védekezés mindannyiunk közös felelőssége és érdeke.
 
Ezek átmeneti intézkedések, amit az indokol, hogy felszállóágban van a vírus második hulláma. Reménykedjünk benne, hogy advent második felében már jobb lesz a vírushelyzet.
A koronavírus fenekestül forgatta fel az egész világ életét.
 
Emberek, családok tömege veszíti- vagy veszítette el a megélhetését és/vagy kerül létbizonytalanságba. Hozzájuk képest, az, hogy a következő 30 napban csak hajnal 5 és este 8 között mehetünk kutyátsétáltatni az többedrangú probléma. Az állatvédelem ugyanúgy a társadalmi szolidaritásnak és összefogásnak a része, mint minden más, még akkor is, ha most a kutyásokat is éri némi hátrány átmenetileg.
 
 
‼️ Arra kérjük a gazdikat, hogy lehetőség szerint alaposan mozgassuk le a kutyáinkat napközben, etetésüket-itatásukat is úgy oldjuk meg, hogy a lehető legkevésbé legyen szükség éjjel kimenni. ‼️
 
Nem szabad megijedni, hogy ha esetleg éjjel sürgősen állatorvoshoz kell menni, akkor nem vihetjük el kedvencünket orvoshoz. Erről szó sincs. Rendkívüli esetekben – például sürgős orvosi ellátás – megszeghető a kijárási tilalom. Tévesek azok a hangulatkeltő posztok, ahol a kutya-apokalipszist, élethosszig tartó lakásbörtönt és egyéb marhaságokat vizionálnak.
 
Ne feledjük! Ezek átmeneti óvintézkedések. Nem lesz ez mindig így. Félreértés ne essék, ettől függetelnül azon vagyunk, hogy legyen majd némi lazítás és reméljük lesz is. Ha a futtatókban a bandázást mellőznünk is kell, de legalább egyénileg sétálni lehessen, már az is jó volna.
 
Az embervédelem és az állatvédelem kéz a kézben jár, csak a lábak számában van különbség.
 
Együtt minden sikerülhet!‼️
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.