A tisztánlátás kedvéért

Ha a kormány valóban egy EU jogharmonizációs folyamat részeként jogalkotási kényszerben van az EU elvárásai szerint, akkor társadalmi egyeztetés nélkül csak és kizárólag ebben a témakörben módosítsa az állatvédelmi jogszabályokat. (Ti.: EU-s csatlakozásunk óta az állatkísérletekről szóló fejezetek tekintetében jogharmonizációs kötelezettsége volt/van a kormánynak, amit a többi közt mi is szorgalmazunk.)

Amennyiben más témában is módosítani kívánja az állatvédelmi jogszabályokat, akkor azokat kötelessége a civilekkel egyeztetni. Örvendetes, hogy a 13 éves mulasztását most pótolni kívánja a kormány, azonban ennek leple alatt sunyi módon megpróbálta megfosztani alkotmányos alapjogaitól az állatvédelmi civil szervezeteket, hátrányos helyzetbe téve ezzel az állatokat és az állatvédőket. Majd szándékosan idekever kevésbé fajsúlyos témákat (mint pl. az ebrendészeti hozzájárulás, amit sokan tévesen kutyaadónak hívnak) tovább nehezítve a tisztánlátást.

Magyar Állatvédők Országos Szervezete fényképe.

Továbbá kifejezetten ellenszenvesnek tartom, hogy a vadászlobbi jelentős mértékben akarja befolyásolni az állatvédelmi jogszabályokat. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

Azok, akik a tisztánlátás és közérhetőség kedvelői látogassák közvetlen a mi oldalunkat és a Wegera a kommunikátor: Hírek-videók. oldalt.
Tőlünk mindenről, gyorsan és pontosan értesülhetnek.

Mészáros Gabriella
MÁOSZ elnök