Csaló tenyésztő…

Dátum:Tue, 13 Jun 2023 16:28:11 +0200

 

Tisztelt Bejelentő!

Megnéztük az Ön bejelentését Szolnokon. Sajnos, én csak május végén vettem át a MÁOSZ elnökségét és most tudtam intézkedni.

Az Állatvédelmi Őrszolgálat munkatársával megnézettem, Ők ellenőrizték a Hatósági állatorvossal, viszont a kutyák rendben vannak, oltással ellátottak a körülményeik megfelelő. Köszönjük bejelentését!
Üdvözlettel,

Tőzsér Judit
Magyar Állatvédők Országos Szervezete Egyesület
Elnök
elnok@maosz.hu

 

——– Továbbított üzenet ——–

 

Dátum:Sat, 1 Apr 2023 11:34:02 +0200

 

Kedves Illés-Tóth Anna,
Szeretnék egy úgynevezett tenyésztőt jelenteni. Tömegesen hirdet pici csivavàkat. Múlt héten mi is rá bukkantunk az egyik hirdetésére. Telefonon megbeszélték vele hogy elhoznának egy kiskutyák és már akkor érzékelhető volt hogy ezt az úgynevezett tenyésztőt csak a pénz érdekli.
Elmondása szerint 31 kutyája van és 15 éve csinálja. Minden második hónapban 20-40 kiskutya.. Múlt héten még 2 kiskutya volt ma már megint 6-7 a hirdetésben az egyik hirdetésében a sok közül. Amit megvettem kiskutyát annak a képét használja még mindig.
Születési dátum mindegyiknek január harmadika van megadva ami szinten nem stimmel. Az itt e állatorvos azt mondta biztos hogy körülbelül január végén születhetett, előbb biztos nem.
Úgy mentünk oda 650 km távolságból hogy: Meg lehet tekinteni az anyát illetve korának megfelelő oltásait megkapta és féregtelenítve és chippelve van. Ebből semmi nem volt igaz. Számlát ad a kutyáról, se volt igaz. 1300 km és 14 óra út volt oda vissza.
100.000 Ft ot kért tőlünk úgy hogy oltási könyv helyett az oltóanyag fiolait (honban volt neki? Tele a hütője oltási anyagokkal!) nyomta a kezembe, egy koszos rongyot és egy csomag virslit adott kutyához.. azt mondta nincs oltási könyv se szerződés/számla mert nem akarja hogy a neve bárhol is szerepeljen. Telefonon előtte azt mondta vásároljak be mert a kicsi Royal Canint kap de egy zsák sincs a házba. Mielőtt elindultunk mondta hogy leviszi még a kicsit az anyához…(az anya a pincéjében volt még egy csoki barna Csivava kölyökkel). tehát még szopott a kicsi.
Ami még tetőzi a dolgot hogy mindenáron rá akart beszélni hogy mivel Ausztriába lakom milyen jó Business lenne ha két három havonta kiskutyákat hoznék tőle magyar áron es itt Ausztriába 1000-1500€ -ot kérek értük. Persze mindenféle papírok nélkül. Erre azonnal nemet mondtam es a kiskutyával elindultunk haza mert már nagyon kellemetlenül éreztük magunkat és nagyon fáradtak voltunk. Este 11 kor érkeztünk hozta és kb 15 percet adott nekünk. Nem láttam más lehetőséget ennyi hazugság utan mint hogy kifizessék amit ker.
Itthon azonnal állatorvos hogy minden oké e. Férges volt a kiskutya es véres volt a hasmenése. Szerencsére pozitívan megoldódott. Papírjait intéztük es 2 hét múlva jön az oltási könyv Annyira pici a kicsi hogy chippelni nem volt szíve az itteni állatorvosnak.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.