DIÓSJENŐ, a követendő példa

Rákeresünk a diósjenői állatvédő egyesület facebok oldalára, ahol Mahatma Gandhi szavaival köszöntik az oldalra látogatókat:
„ Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.”
/Mahatma Gandhi/
 
 
A Börzsöny hegység lábánál festői környezetben elterülő, csaknem 3000 főnyi lakosú település önkormányzati hivatal épülete előtt csokornyakkendős, középtermetű, barna színű, farok csóváló kutyus üdvözli az épületbe belépni kívánó ügyfeleket.
 
A polgármester, hivatali dolgozók, képviselő testület és a helyi állatvédő egyesület tagjai gondoskodnak arról, hogy a nem oly régen életét kóbor kutyaként tengető ügyfélfogadó kutya chippelve, oltva és szocializálva várja leendő gazdáját. Az épület mögött a fiatal köztisztviselő hölgy átadja az ideiglenes befogadóknak a helyi tűzoltók által mentett, falak közé szorult két gondozásra szoruló árva pici cicát.
 
Az önkormányzati épület hátsó kertjében található autógarázsok egyike ideiglenes lakhelyül szolgál a kóbor valamint a gondozásra szoruló állatok számára.
 
A diósjenői képviselő-testület a felajánlott képviselői tiszteletdíjak összegéből – a többi között- ingyenes ivartalanítási akciókat szervez, azon lakosoknak nyújt segítséget, akik önerőből nem tudják megoldani az orvosi beavatkozást. A cél a felesleges szaporulat megfékezése Diósjenő településen.
 
A törvény által megkövetelt három évenkénti ebösszeírást október-november hónapban végzi a hatósági állatvédelmi feladatokkal megbízott köztisztviselő. Számítógépes feldolgozással követi nyomon az adatokat. A chippek és kötelező oltások meglétének ellenőrzését a helyi állatvédők segítségével oldja meg.
A településen a megfelelő állattartást szigorúan ellenőrzik. Ahol szükséges, ott anyagi segítséget nyújtanak. Azoknak az állatoknak pedig, melyek gazdái többszörös segítségnyújtás ellenére sem biztosítják a megfelelő állattarási körülményeket, felelős gazdát keresnek.
 
A Diósjenőn közszolgálatot teljesítő emberek munkavégzése és embersége példaértékű. Reméljük, hogy ez a jó gyakorlat országszerte hamar sok követőre talál. 🙏🤗👍👏😻
 
Hatalmas respekt a diósjenőieknek és Blaskóné Csontos Marikának!
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.